Darmowa dostawa już od 199 zł; Z kodem #czeko -15% na wszystkie czekolady

Olej z pestek malin zimnotłoczony

42,00 

3 w magazynie

Gdy szukasz olejku, który ma lekką formułę, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu na skórze.

Główne zalety olejku z pestek malin:

  • do każdego typu skóry nawet do skóry trądzikowej (nie zatyka porów)
  • silny przeciwuteliacz-zapobiega powstawaniu zmarszczek
  • Bogate źródło kwasów omega-3 i omega- 6
  • Zawiera witaminy, polifenole i sole mineralne
  • Zapoiega powstawaniu przebarwień 
  • regeneruje i nawilża skórę
  • łagodzi poparzenia słoneczne 
  • ma włąsciwości przeciwzapalne

*Olejek powstał w polskiej manufakturze kosmetyków naturalnych

*Odpowiedni dla Wegan

Pojemność: 50g

SKU: E140
  • Darmowa Dostawa
    Darmowa dostawa już od 199zł!
  • Gwarancja jakości
    Sprzedajemy produkty najwyższej jakości
  • Bezpieczne Płatności
    Z Przelewy24
Obsługa klienta:
kontakt@ekoroots.pl

601 481 538

Olej z pestek malin otrzymywany jest w procesie mechanicznego tłoczenia na zimno, dzięki czemu wszystkie cenne skladniki pozostają w formie aktywnej w oleju.  W czasie tłoczenia nie używa się żadnych środków chemicznych.

Niekwestjonowaną zaletą oleju z pestek malin jest to, że szybko się wchłania i  nie zostawia tłustego filmu.

Dzięki swojej lekkiej formule nie zatyka porów i sprawdza się w pielęgancji każdego typu cery.

 

 Olej z pestek malin-  właściwości:

 

  • Chroni skórę przed utratą wody i wzmacnia jej barierę lipidową
  • Pobudza produkcję kolagenu i elastyny
  • Jest silnym przeciwutleniaczem, dzięki temu  działa przeciwstarzeniow i przeciwzmarszczkowo
  • Działa przeciwzapalnie i regeneruje drobne zmiany skórne
  • Reguluje pracę gruczołów łojowych i produkcję sebum
  • Przeciwdziała powstawaniu zaskórników
  • Łagodzi poparzenia i rumień przy oparzeniach słonecznych
  • Zapobiega powstawaniu przebarwień na skórze
 
Jakie cenne składniki zawiera Olej z pestek malin

 

  • Spośród wszytskich olejów pestkowych zawiera najwięcej kwasu α-linolenowego, zaliczanego do kwasów omega-3 linolowego ( to kwasy omega-6)
  • Jest bogaty w nasycone kwasy tłuszczowe
  • Zawiera dużo witamin, głównie B2,PP i C
  • Jest źródłem tokoferoli, polifenoli, fitosteroli i karetonoidów

 

Skład:

 

Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oi

 

Jak stosować olej z pestek malin:

 

  1. Bezpośrednio na skórę
  2. Dodaj kilka kropel oleju do swojego kremu do twarzy lub balsamu do ciała
  3. Do olejowania włosów
  4. Do masażu ciała

 

Pojemność: 50g

 

 

 

Dodaj recenzje

Recenzje

Nie ma jeszcze żadnych recenzji.

Koszyk 0

Brak produktów w koszyku.

Olej z pestek malin zimnotłoczony
Olej z pestek malin zimnotłoczony
42,00